Over ons

 

Schemerlicht Festival is een audiovisueel kunstfestival georganiseerd door Stichting Schemerlicht met een unieke totstandkoming van het programma. Wetenschappers, kunstenaars en componisten werken samen aan de creatie van installaties, muzikale composities, audio of bewegend beeld én aan het brede verhaal wat deze werken samen vertellen. In het algemeen staat bij Schemerlicht Festival het ‘post antropoceen denken centraal’: Een gedachtestroming die de mens niet meer als het centrale punt van de wereld ziet, maar als onderdeel van iets groters; als onderdeel van het ecosysteem. Ieder jaar onderzoekt Schemerlicht Festival deze positie van de mens met een ander thema.

 

Team
Zakelijk directeur: Diede van Overbeek
Artistiek leider: Boris Acket
Projectleider: Suze van Brohemen
Marketing consultancy & PR: Aletta van der Eijk
Marketing coördinatie: Dorothea Koletsos (Studio LinksVoor)
Communicatiemanager: Bas Wijnia (Studio LinksVoor)
Online marketeer: Joost van der Meulen (Studio LinksVoor)

Stichting Schemerlicht brengt kunst, innovatie en ecologie samen in de vorm van een spannende avond-expositie met als doel om op een verrassende manier ecologisch bewustzijn te creëren bij de bezoekers en daarnaast kennisuitwisseling te faciliteren tussen de domeinen van wetenschap, kunst, technologie en ecologie.

Partner worden?

Als beginnend festival bouwen wij hard aan een sterk netwerk van (internationale) partners en bevriende organisaties om ons heen. Ons netwerk bestaat uit creatieve en invloedrijke culturele organisaties. U kunt hier onderdeel van worden. Wij zijn opzoek naar avontuurlijke partners en sponsoren om mee te groeien. Ben je geïnteresseerd in een samenwerking met een platform waar audiovisuele kunst, innovatie en ecologisch belang centraal staan, met een cultureel onderlegde doelgroep die duurzaamheid net zo belangrijk vind als jij? Mail ons op partnerships@schemerlichtfestival.nl.