Over ons

 

Schemerlicht Festival is een audiovisueel kunstfestival georganiseerd door Stichting Schemerlicht met een unieke totstandkoming van het programma. Wetenschappers, kunstenaars en componisten werken samen aan de creatie van installaties, muzikale composities, audio of bewegend beeld én aan het brede verhaal wat deze werken samen vertellen. In het algemeen staat bij Schemerlicht Festival het ‘post antropoceen denken centraal’: Een gedachtestroming die de mens niet meer als het centrale punt van de wereld ziet, maar als onderdeel van iets groters; als onderdeel van het ecosysteem. Ieder jaar onderzoekt Schemerlicht Festival deze positie van de mens met een ander thema.

Wat doen wij?

In lijn met onze visie om bewustwording te vragen voor het klimaat doen wij er alles aan om Schemerlicht zo duurzaam mogelijk te produceren en daarbij onze voetafdruk in het Goffertpark te minimaliseren. We willen een zo groot mogelijke groep bereiken met ons verhaal.

Bij de horecapunten op Schemerlicht Festival schenken wij enkel biologisch geproduceerde bier en wijn, en serveren wij biologisch geproduceerd vegetarisch en veganistisch eten. Daarnaast wordt afval gescheiden en wordt er enkel gebruikgemaakt van netstroom.

De flora en fauna in het Goffertpark wordt zoveel mogelijk beschermd tijdens de op- en afbouw van het festival, en tijdens Schemerlicht Festival zelf. In samenwerking met de boswachter van het park hebben we uitvoerig de plaatsing van de kunstwerken besproken en wordt er zo min mogelijk verlichting op bomen gericht waardoor er zoveel mogelijk donkere plekken gecreëerd worden.

Denk met ons mee

Heb je suggesties, inspiratie of kun je ons sponsoren in een duurzamere keuze? Laat het ons weten via info@schemerlichtfestival.nl.

Team

Zakelijk directeur: Diede van Overbeek

Artistiek leider: Boris Acket

Projectleider: Suze van Bohemen

Marketing consultancy & PR: Aletta van der Eijk

Communicatiemanager: Bas Wijnia (Studio Linksvoor)

Installatieteksten door: Andy Leenen