FAQ

Schemerlicht is een audiovisueel kunstfestival in het Goffertpark in Nijmegen. Voor dit festival dien je een kaartje te kopen voor een dag en tijdslot. Tijdens dit festival wandel je langs een route met 15 beeld- en geluidskunstwerken. Ook zijn er lezingen, en kun je bij het begin en einde van de wandeling terecht voor een hapje en een drankje. 

Dit jaar is Schemerlicht Festival in het Goffertpark in Nijmegen, vlakbij het openluchttheater. Het adres is Goffertpark, Steinweglaan 2, 6525 PL Nijmegen.

  • Trouwe wandelaar: early bird tickets beschikbaar gesteld speciaal voor bezoekers van Schemerlicht Festival 2021
  • Regular: toegangsticket tot Schemerlicht Festival, vanaf 13 jaar
  • Kindertickets: tickets voor kinderen van 4 t/m 12 jaar. Kinderen tot 4 jaar mogen gratis mee.
  • CJP-tickets: toegangsticket met korting, alleen voor CJP-houders
  • Miva-tickets: tickets voor mindervaliden en één begeleider
  • Date-ticket: toegangsticket voor 2 personen + een fles natuurwijn (natuurlijk alleen 18+). Het systeem selecteert automatisch 2 reguliere toegangstickets voor je en berekent de prijs voor de fles natuurwijn per ticket mee. Dat is als volgt: 2 x €16,50 + €1,50 service fee per ticket = €38. Fles natuurwijn kost €20. Totaal bedrag voor een date ticket is €58 (incl. service fee).

De wandeling duurt ongeveer een uur. Daarvoor en daarna ben je welkom om op het centrale terrein voor- of na te beschouwen met je gezelschap en anderen, eventueel onder het genot van een hapje en een drankje. Dit kan tussen 19.00 en 00.00 uur.

Als je je tickets kwijt bent, check eerst even je mailbox en je spambox. Als je ze daar niet kan vinden, log je in op je bankrekening en zoek je naar de betaling aan Eventix. Hier vind je in de omschrijving een betalings-ID, bestaande uit 16 tekens. Vul deze ID in op de volgende website op je tickets te downloaden: https://eventix.nl/search. 

De wandelroute werkt met tijdsloten van 60 minuten. Je koopt een ticket voor jouw tijdslot, en binnen dat tijdslot mag je de wandeling starten. Dit is om de drukte te reguleren, zodat je in rust de installaties kan ontdekken. Het is toegestaan om je buiten je tijdslot tussen op het festivalterrein te begeven om voor- of na te beschouwen met je gezelschap en anderen, eventueel onder het genot van een hapje en een drankje, maar wel alleen op de dag van jouw ticket. Dit kan tussen 19.00 en 00.00 uur.

Schemerlicht is geschikt voor alle leeftijden. Kinderen tot 4 jaar mogen gratis naar binnen, voor kinderen tot en met 12 jaar zijn specifieke kindertickets.

Ja, bij de ingang en tijdens de wandeling kan je bij de bar terecht voor verschillende hapjes en drankjes. 

Schemerlicht festival is een buitenfestival, er mag dus gerookt worden. Echter willen we je wel vragen om afval niet in de natuur achter te laten, en ook geen smeulende sigaretten in de prullenbakken te deponeren. 

Schemerlicht festival is goed bereikbaar te voet of te fiets voor inwoners van Nijmegen. Houd hiervoor het adres Steinweglaan 1, 6532 AJ, Nijmegen aan, en volg daar de vlaggen en hekken, het is hier duidelijk aangegeven hoe je bij de ingang komt. 

Voor mensen van verder af of die minder goed te been zijn, is het mogelijk om met het openbaar vervoer te komen. Station Nijmegen Goffert ligt op 1,3 kilometer van Schemerlicht Festival af. De bushaltes Cavaljeweg, Hertstraat, Manningstraat of Meentstraat zijn ook op minder dan 1,5 kilometer afstand. Plan hiervoor je reis in de 9292OV-app. Is het voor jou niet mogelijk om te voet, te fiets of met het ov te komen, dan is het ook mogelijk om met de auto naar Schemerlicht Festival te komen. De auto kan gratis geparkeerd worden op de parkeerplaats van het Goffertstadion, Stadionplein 1, 6532 AJ Nijmegen. Ook zijn er enkele invalideparkeerplaatsen vlakbij de ingang van Schemerlicht, bij de rotonde aan het einde van de Steinweglaan. 

De ingang van Schemerlicht Festival is vlakbij het openluchttheater. Het adres is Goffertpark, Steinweglaan 2, 6525 PL Nijmegen.

Schemerlicht Festival probeert de bewustwording van onze ecologische voetafdruk te benadrukken door middel van visualisatie met beeldende kunst. Hierbij houden wij rekening met de lokale flora en fauna om deze boodschap zo compleet mogelijk over te brengen. Bekijk hier de uitkomsten van het Flora & Fauna rapport dat wij lieten opstellen en waarop we het festival hebben aangepast.

Link:
Quickscan soortenbescherming Schemerlichtfestival Goffertpark

Nee, alleen in de voorverkoop via deze website. Wanneer je tickets koopt van derden zorg er dan voor dat je dit via een betrouwbare tussenpartij doet zoals ticketswap.

Op Schemerlicht Festival kan je alleen met PIN betalen. Houd er dus rekening mee dat we geen content geld aan kunnen nemen. Contactloos pinnen met telefoon is wel mogelijk.

Ja, Schemerlicht Festival is zo ingericht zodat mindervaliden en mensen met kinderwagens het festival kunnen bezoeken. De paden zijn geasfalteerd, maar sommige stukken kunnen iets minder makkelijk bereikbaar zijn, daar zal een alternatieve route begaanbaar zijn voor mindervaliden. Ook zijn er mindervalide toiletten op het terrein aanwezig, en zijn er enkele gehandicaptenparkeerplaatsen bij het terrein (zie topic: Fietsenstalling, OV & Parkeren). Mindervaliden mogen gratis een begeleider meenemen naar Schemerlicht.

Ja, dat mag. Houd er wel rekening mee dat het de voorkeur heeft dat je de hond aangelijnd houdt, zodat anderen niet gestoord worden tijdens de wandeling.

Schemerlicht Festival en het horecaplein is elke dag geopend van 19.00 t/m 00.00 uur.

Nee, helaas is de museumjaarkaart niet geldig als toegangsbewijs voor Schemerlicht Festival.

Nee, er zijn geen kluisjes of lockers om je tas of andere spullen tijdelijk in te deponeren. Het is toegestaan om een tas mee te nemen, maar hierin mag geen eten of drinken zitten en je dient je tas de hele tijd bij je te houden. Neem dus bij voorkeur alleen de hoognodige spullen mee.