FAQ

Schemerlicht Festival is dagelijks geopend van 18.45-00.00 uur.

Met een ticket tot Schemerlicht Festival krijg je toegang tot de wandelroute, workshops, talks, concerten en de food court.

De wandelroute langs de audiovisuele kunstwerken duurt +/- 60 minuten.

Partner Innovate organiseert op de vrijdag, zaterdag en zondag binnen de openingstijden een verdiepend programma met lezingen en workshops door experts op het gebied van innovatie en ecologie. Om hier bij te kunnen zijn is geen apart kaartje nodig.

Partner Drift- Om te dansen organiseert concerten op Schemerlicht. Op dinsdag 26 oktober (21.00) luister je er naar Amsterdams nachticoon Elias Mazian, terwijl de Bossche geluidskunstenaar en muzikale allesvreter Jameszoo woensdag 27 oktober (21.00) voor zijn rekening neemt. Ook hier is geen apart ticket voor nodig.

Nee, voor Schemerlicht Festival is geen coronatoegangsbewijs nodig.

Nee, vanwege de smalle paden en de donkere stukken op de wandelroute is het niet mogelijk je hondje mee te nemen naar Schemerlicht. Mensen kunnen onverhoopt op je hondje staan, of het dier kan schrikken van de geluiden, lichten en drukte. Daarnaast is de aanvraag om honden mee te nemen erg groot en kunnen wij geen aangename route meer garanderen voor andere bezoekers.

Indien je een hulphond hebt mag die wel mee. Het is fijn als je zelf aan blijft voelen of het aangenaam is voor je hond op de wandelroute.

Alle parkeerplaatsen van de universiteit naast het Park Brakkenstein bieden gratis parkeren na 18.00 uur!

Er zijn voldoende parkeergelegenheden in de buurt. Voor een overzicht van alle parkeerplaatsen, klik hier.

De ingang van Schemerlicht vind je in park Brakkestein, dit is NIET de ingang van Hortus Nijmegen. Als navigeeradres kun je Platolaan 682 aanhouden.

 

Wij zijn iedere dag geopend tussen 18.45-00.00 uur.

Bij aankoop wordt gevraagd om een aanvangstijd te kiezen. Je kunt vanaf de door jouw gekozen aanvangstijd, tot maximaal een uur erna arriveren op het festival.

Welke tickets zijn er te koop?

- Regular tickets zijn per stuk: €15.

- Date tickets zijn 2 regular tickets + 1 fles natuurwijn: €50, (2 x €15 + €20 fles natuurwijn= €50). De fles natuurwijn ontvang je op het festival.

- Gezinstickets (4 tickets) zijn 2 regular tickets + 2 kinderen van 6 t/m 12 jaar : €45.
Kinderen t/m 5 jaar zijn gratis, er zijn geen "losse" kinderkaarten te koop.
Let op: Je kunt met het gezinsticket als ouder ook drie kinderen van 6 t/m 12 jaar meenemen, inplaats van twee ouders en twee kinderen.

Je koopt je toegangskaarten bij Eventix. Voor alle tickets geldt +€1 service kosten per ticket voor de ticketprovider, dit wordt in de ticketshop opgeteld bij bovengenoemde prijzen.

Ja, dat kan. Er is een foodcourt aanwezig met een ruim assortiment aan eten en drinken. Denk aan warme chocolademelk, friet, fris en herfstbier.

De ingang van Schemerlicht vind je in park Brakkestein, dit is NIET de ingang van Hortus Nijmegen. Als navigeeradres kun je Platolaan 682 aanhouden.

Om de natuur zo min mogelijk te belasten kom je het beste op de fiets naar Schemerlicht. Er zijn voldoende fietsrekken aanwezig rondom de ingang. Verder kun je ook gebruik maken van het OV. Vanaf Nijmegen Centraal station vertrekt bus 10 en stap je uit bij bushalte Huygensbouw, waarna het naar de ingang van Park Brakkenstein ongeveer 10 minuten lopen is.
Voor de looproute van de bushalte naar de ingang, klik hier.
Voor het plannen van je reis met het openbaar vervoer, klik hier.

De wandelroute langs de audiovisuele kunstwerken duurt +/- 60 minuten. Na afloop ben je welkom voor een hapje en/of drankje in de daarvoor ingerichte foodcourt met vaste zitplaatsen.

Op dinsdag 27 en woensdag 27 oktober zijn er om 21.00 uur op het terrein concerten met partner Drift - Om te dansen, die je met je ticket gratis bij kunt wonen.

Iedere vrijdag, zaterdag en zondag ben je welkom bij de partner INNOVATE voor talks en workshops aangeboden door experts op het gebied van innovatie en ecologie.

We zijn dagelijks geopend tussen 18.45-00.00 uur.

Ja, dat kan. Sommige paden tijdens de wandeling zijn minder comfortabel te berijden met kinderwagens of rolstoelen. Bij heel kleine kinderen is het advies neem ze mee in de draagzak, of als ze kunnen lopen aan de hand.
Kinderen t/m 5 jaar krijgen gratis toegang tot het festival.

Schemerlicht is toegankelijk voor mindervaliden, mits onder begeleiding. We willen we ons graag goed voorbereiden op uw komst, omdat de route op sommige plaatsen beperkingen heeft. Neem daarom altijd van tevoren contact met ons op via info@schemerlichtfestival.nl. Te denken valt aan een aparte ingang en begin van de wandelroute.

Daarnaast is het toegestaan om gratis een begeleider mee te nemen naar het evenement om voor jou een fijne ervaring te waarborgen. Vermeld dit ook in je aanmelding, zodat we dit goed kunnen bijhouden.
Wij maken op dit moment een aangepaste plattegrond klaar die aangeeft wat de route voor mindervaliden inhoudt. Heb jij je bij ons aangemeld? Dan ontvang je hier spoedig bericht over.

Wat is wél aanwezig?
- Er zijn speciale toiletten aanwezig voor mindervaliden.
- Er is op locatie een plattegrond aanwezig die je mee kunt nemen en de aangepaste route aangeeft. Deze kunnen we ook van tevoren via de mail toesturen zodat jij je nog beter kunt voorbereiden.
- Er zijn spreekpalen aanwezig die je meenemen in het verhaal. Ben je slechthorend? Alle installatieteksten zijn vanaf maandag 18 oktober na te lezen op deze pagina.
- Omdat het evenement 's avonds plaatsvindt zul je geen drukte ervaren indien je reist met het OV. Reisinformatie en geadviseerde looproutes vind je hier.

Voorbereiding treffen als:
-
Indien je slechtziend bent is Schemerlicht Festival alleen toegankelijk mits je een begeleider meeneemt. Het evenement vindt in de avond plaats en is minimaal verlicht om de lichtkunstwerken zo goed mogelijk zichtbaar te houden. Verder loop je in de botanische tuin soms op een opstapje en mag je niet in de bermen terecht komen. Begeleiding is daarom essentieel.
- Indien je op krukken loopt dien je rekening te houden met dat de wandelroute ongeveer +/- 60 minuten duurt en er langs de paden geen bankjes zijn om (even) uit te rusten. Zitgelegenheid is wel aanwezig in de foodcourt.
- Heb je heel kleine kinderen bij je? Zij kunnen in het donker wandelen als onbekend en oncomfortabel ervaren. Bereid ze voor op jullie avontuur en houd ze op de wandelroute goed aan de hand of in de draagzak zodat jullie op de paden blijven lopen.
- Indien het voorafgaand of tijdens de festivaldagen veel regent, moeten we een nieuwe prognose stellen of de paden voldoende toegankelijk zijn voor rolstoelen. Wij verwachten van wel, maar willen de tuin beschermen en ook voor jou een fijne ervaring waarborgen. Daarom is het fijn als je ons vooraf een mailtje stuurt zodat we je qua informatie in de loop kunnen houden.
- Schemerlicht Festival is een druk bezocht evenement, waar groepen mensen in tijdslots naar binnen gaan. Mocht je gebruik maken van een loopstok, dan is dit iets om rekening mee te houden. Er zijn geen loopstokken of rolstoelen op locatie aanwezig. Over het algemeen zijn de tijdslots om 18:45 en 23:45 het minst drukt bezocht is nu de prognose. Dit kan veranderen naarmate we meer data hebben uit de voorverkoop. Wil je hier gerichter advies over? Stuur ons een mailtje.
- Het is niet toegestaan om hond mee te nemen naar het festival.

Er zijn geen flitsende lichtkunstwerken, wél kan het laatste kunstwerk op de route als fel worden ervaren.

Sommige paden tijdens de wandeling zijn minder comfortabel berijdbaar. Het advies is: neem heel kleine kinderen mee in de draagzak, of als ze kunnen lopen aan de hand.

Nee, deze vormen van kortingen zijn niet geldig op Schemerlicht Festival omdat het een jaarlijks eenmalig evenement is.

No Content