FAQ

Met een ticket tot Schemerlicht Festival krijg je toegang tot de wandelroute en de food court na afloop. De wandelroute langs de audiovisuele kunstwerken duurt ongeveer 60 minuten. Na de tentoonstelling kun je bij onze food court terecht, een gezellig ingerichte plek met een divers assortiment aan hapjes en drankjes (geplaceerd). Partner Innovate organiseert een verdiepend programma met lezingen en workshops op bepaalde tijden op het festival. Hier is een aparte registratie voor nodig. Tickets hiervoor worden binnenkort apart aangeboden.

Bij aankoop wordt gevraagd om een tijdslot te kiezen. Dit is het tijdslot voor jouw aankomst bij de entree. Alleen binnen dit tijdslot kun je naar binnen.

Welke tickets zijn er te koop?

- (Uitverkocht) Blind Bird tickets werden aangeboden voor €10 per stuk, +€1 service kosten per ticket. Deze tickets waren te koop voordat het programma bekend gemaakt werd.

- Regular tickets worden aangeboden voor €15 per stuk, + €1 service kosten per ticket zodra het programma bekend wordt gemaakt. Deze tickets gelden vanaf de leeftijd vanaf 12 jaar. Kinderen t/m 5 jaar zijn gratis.

- Date tickets: Vraag iemand op date mee naar Schemerlicht. worden aangeboden voor volwassenen vanaf 18 jaar. Dit zijn twee tickets + 1 fles natuurwijn die je ontvangt op het festival.

- Gezinstickets worden aangeboden voor 2 volwassenen vanaf 18 jaar en 2 kinderen tussen de leeftijd van 5 t/m 12 jaar. Deze tickets zijn €11,25 per stuk + €1 service kosten per ticket.

- Art Lover tickets worden aangeboden voor €33 per stuk + €1 service kosten per ticket. Dit zijn zes tickets + 1 fles natuurwijn die de groep ontvangt op het festival. Daarnaast krijg je als gezelschap een rondleiding langs de kunstwerken op het festival van een échte kunstkenner. Alle werken worden naar de visie van de artistiek leider uitgebreid toegelicht.

De wandelroute langs de audiovisuele kunstwerken duurt +/- 60 minuten. Na afloop ben je welkom voor een hapje en/of drankje in de daarvoor ingerichte foodcourt met vaste zitplaatsen.

Koop je een ticket voor ons verdiepend programma aangeboden door partner Innovate voor bijvoorbeeld een lezing of workshop, dan staat op dat e-ticket aangegeven hoelang dit programma duurt.

Ja, dat kan. Er is een foodcourt aanwezig met een ruim assortiment aan eten en drinken. Denk aan warme chocolademelk, friet, fris en herfstbier.

Om de natuur zo min mogelijk te belasten kom je het beste op de fiets naar Schemerlicht. Er zijn voldoende fietsrekken aanwezig rondom de ingang. Verder kun je ook gebruik maken van het OV. Vanaf Nijmegen Centraal station vertrekt bus 10 en stap je uit bij bushalte Huygensbouw, waarna het naar de ingang van Park Brakkenstein ongeveer 10 minuten lopen is.
Voor de looproute van de bushalte naar de ingang, klik hier.
Voor het plannen van je reis met het openbaar vervoer, klik hier.

Ja, dat kan. Sommige paden tijdens de wandeling zijn minder comfortabel te berijden met kinderwagens of rolstoelen. Bij heel kleine kinderen is het advies neem ze mee in de draagzak, of als ze kunnen lopen aan de hand.
Kinderen t/m 5 jaar krijgen gratis toegang tot het festival.

Er zijn voldoende parkeergelegenheden in de buurt. Voor een overzicht van alle parkeerplaatsen, klik hier.

Schemerlicht is toegankelijk voor mindervaliden, mits onder begeleiding. We willen we ons graag goed voorbereiden op uw komst, omdat de route op sommige plaatsen beperkingen heeft. Neem daarom van tevoren contact met ons op via info@schemerlichtfestival.nl. Daarnaast is het toegestaan om gratis een begeleider mee te nemen naar het evenement. Er zijn speciale toiletten aanwezig voor mindervaliden op locatie.

 

Sommige paden tijdens de wandeling zijn minder comfortabel berijdbaar. Het advies is: neem heel kleine kinderen mee in de draagzak, of als ze kunnen lopen aan de hand.

Nee, alleen in de voorverkoop via deze website. Wanneer je tickets koopt van derden zorg er dan voor dat je dit via een betrouwbare tussenpartij doet zoals ticketswap.

Nee, deze vormen van kortingen zijn niet geldig op Schemerlicht Festival omdat het een jaarlijks eenmalig evenement is.